Nemecko sa dohodlo s Gréckom a Španielskom na vracaní migrantov

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 16:36 • 2 min
Nemecko sa dohodlo s Gréckom a Španielskom na vracaní migrantov

BRUSEL - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa v piatok v Bruseli stretla s premiérmi Grécka a Španielska, Alexisom Tsiprasom a Pedrom Sánchezom, a uzavrela s nimi politickú dohodu o vracaní migrantov. Informoval o tom na jednej zo sociálnych sietí hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert.

slovakia

left justify in out

Šéfka spolkovej vlády sa v rámci úsilia o vyriešenie vnútrokoaličného sporu medzi svojou CDU a sesterskou CSU snaží i o uzatváranie bilaterálnych dohôd o vracaní utečencov s jednotlivými krajinami. V tejto súvislosti vo štvrtok rokovala aj s predsedom talianskej vlády Giuseppem Contem.

 

Angela Merkelová po skončení vrcholnej schôdzky v sídelnom meste EÚ v piatok konštatovala, že na svojom kurze azylovej politiky nič nemení a naďalej sa domnieva, že Nemecko by nemalo v tejto oblasti konať unilaterálne, bez koordinácie s inými štátmi a na úkor tretích krajín.

 

Nepriamo tak narážala na hrozby spolkového ministra vnútra Horsta Seehofera (CSU) o vracaní časti migrantov z nemeckej štátnej hranice. Podľa názoru kancelárky by však k takýmto krokom nemalo dôjsť bez dohody s európskymi partnermi. Jej prioritou zostáva európske riešenie sporu o azylovú politiku. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

 

Popredný predstaviteľ CSU Alexander Dobrindt sa domnieva, že terajšia dohoda členských štátov Únie kryje aj opatrenia na národnej úrovni: "Konštatujem, že prijatie národných opatrení na prevenciu sekundárnej migrácie sa v dokumente rady výslovne predpokladá konštatujúc, že všetky členské štáty by mali prijať všetky potrebné vnútorné legislatívne a správne opatrenia proti takýmto migračným pohybom a pritom úzko spolupracovať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies