Nemecko sa do akcie proti Sýrii nezapojí, potvrdili Merkelová i Maas

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 18:07 • 2 min
Nemecko sa do akcie proti Sýrii nezapojí, potvrdili Merkelová i Maas

BERLÍN - Nemecká spolková vláda nikdy nezvažovala účasť na vojenskom údere proti Sýrii v reakcii na útok chemickými zbraňami.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo slov nemeckého ministra zahraničných vecí Heika Maasa, ktoré vo štvrtok zazneli v anglickom univerzitnom meste Oxford a ktoré sprostredkovala tlačová agentúra DPA.

 

Hosť z Berlína však súčasne zdôraznil, že jeho krajina sa nevyhýba účasti na vojenských operáciách, a poukázal na početnú účasť príslušníkov Bundeswehru v misiách medzinárodného spoločenstva. Svoju časť zodpovednosti Nemecko prevezme aj tam, kde to nie je príjemné, zdôraznil Maas.

 

Nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová už skôr v priebehu štvrtka vylúčila účasť Nemecka na odvetnej medzinárodnej akcii proti sýrskemu režimu. Očakáva sa však, že Nemecko nebude namietať proti takejto operácii, ak sa na nej dohodnú USA, Francúzsko a Veľká Británia. Žiadny zo spojencov však doteraz Nemecko nepožiadal o vojenskú podporu, zdôraznil v Oxforde Maas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies