Nemecko rozhodne od budúceho roka o každej žiadosti o azyl do troch mesiacov

NETKY.SK • 12 December 2015, 17:13 • 2 min
Nemecko rozhodne od budúceho roka o každej žiadosti o azyl do troch mesiacov

NORIMBERG/BERLÍN - Všetky žiadosti o azyl u ľudí, ktorí ešte len prídu do Nemecka, budú od budúceho roka vybavené počas trojmesačnej lehoty stanovenej vládou.

slovakia

left justify in out

V rozhovore s agentúrou DPA to povedal riaditeľ Úradu pre migráciu a utečencov (BAMF) Frank-Jürgen Weise. Súčasný priemerný čas čakania na vybavenie žiadosti sa tak skráti z terajších piatich mesiacov na takmer polovicu.

 

Obrovský počet nevyriešených žiadostí o azyl, ktorých je v súčasnosti 356.000, sľubuje úrad doriešiť počas budúceho roka.

 

Weise povedal, že počty skresľuje problém s dvojitými registráciami a fakt, že odhadom 20 percent z prichádzajúcich smeruje ďalej, do iných krajín ako je Nemecko.

 

A priznal, že žiadatelia o azyl často podávajú žiadosť až istý čas po svojom príchode do krajiny, toto obdobie však úrad neberie v úvahu. Dodal, že od leta zavedú "potvrdenie o príchode do krajiny", ktoré spriehľadní ako dlho žiadateľ musí čakať na vybavenie svojej žiadosti.

 

Naznačil tiež, že ak bude v roku 2016 pokračovať súčasný prílev migrantov a do Nemecka príde ďalší milión ľudí, 7300 zamestnancov BAMF to nebude zvládať a lehota sa môže opäť predĺžiť.

 

Nemecko tento týždeň oznámilo, že od začiatku roka požiadalo v krajine o azyl milión ľudí.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa v rozhovore, ktorý dnes zverejnili dvoje nemecké noviny - Badische Neueste Nachrichten a Augsburger Allgemeine - opäť vyslovila proti obmedzeniu počtu utečencov, ktorých môže Nemecko prijať.

 

Povedala, že nesúhlasí s požiadavkami, ktoré sa objavili v jej vlastnej Kresťanskodemokratickej únii Nemecka (CDU), na stanovenie limitu pre počet žiadateľov o azyl vstupujúcich do krajiny, informovala agentúra AP.

 

Rozhovor poskytla novinám pred riadnym pondelňajším kongresom svojej konzervatívnej strany v čase, kedy je v Nemecku napätá atmosféra pre jej utečeneckú politiku.

 

Nemecké mestá a obce majú problémy s ubytovaním a registráciou obrovského prílevu ľudí do krajiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies