Nemecko prijme 10 000 migrantov z programu OSN

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 19:11 • 2 min
Nemecko prijme 10 000 migrantov z programu OSN

BERLÍN - Nemecko prijme približne 10.000 migrantov, ktorých vybral Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). V pondelok to uviedla nemecká kancelárka Angela Merkelová počas stretnutia s vysokým komisárom OSN pre utečencov Filippom Grandim.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP ide o migrantov, ktorí sú súčasťou programu o prerozdeľovaní utečencov. Ten Nemecko podporuje v úsilí "zabrániť nelegálnej migrácii, ktorú chce nahradiť zákonnými možnosťami." Nebolo bezprostredne známe, z ktorých krajín títo migranti pochádzajú.

 

Grandi Nemecku poďakoval za to, že svoju finančnú podporu pre UNHCR v posledných troch rokoch strojnásobilo, čím sa krajina stala po Spojených štátoch druhým najväčším finančným prispievateľom. Podľa tlačovej agentúry DPA Nemecko každoročne danému úradu prispieva čiastkou vo výške okolo 387 miliónov eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies