Nemecko predĺžilo lockdown do 28. marca, ale uvoľňuje ďalšie obmedzenia

NETKY.SK • 4 Marec 2021, 08:09 • 2 min
Nemecko predĺžilo lockdown do 28. marca, ale uvoľňuje ďalšie obmedzenia

BERLÍN - Nemecko síce predĺžilo lockdown, ale v niektorých oblastiach uvoľnilo opatrenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemecko a spolkové krajiny predĺžili lockdown o ďalšie tri týždne, teda do 28. marca. Paradoxne však v oblastiach s nízkym výskytom prípadov koronavírusu uvoľnili niektoré obmedzenia, ktoré umožnia opätovné otvorenie obchodov a súkromných prevádzok.

 

img


Angela Merkelová a premiéri 16 spolkových krajín v stredu diskutovali 9 hodín a večer sa dohodli na krokoch, ktoré by vyvážili rastúcu požiadavku obyvateľstva na návrat k normálnejšiemu životu a opatrenia proti šíreniu nákazlivejších variantov koronavírusu.

 

img

„Mali by to byť kroky vedúce k uvoľňovaniu, no zároveň sú to kroky, ktoré nás ešte nevrátia naspäť. V Európe stále existuje veľké množstvo príkladov dramatickej tretej vlny pandémie. Tohtoročná jar bude iná ako minuloročná,“ vyhlásila Merkelová.

 

Prečítajte si aj tento článok: Aký je problém s vakcínami AstraZeneca v Európe?


Minulý týždeň sa vo väčšine Nemecka žiaci vrátili do základných škôl. V pondelok sa v Nemecku otvorili kaderníctva a v niektorých spolkových krajinách aj kvetinárstva a železiarstva.

 

img

 

Väčšina obchodov v krajine je zatvorená už od 16. decembra. Reštaurácie, bary, športové a voľnočasové zariadenia sú zatvorené od 2. novembra a hotely môžu ubytovávať len ľudí na pracovných cestách.

 

Lockdown pomohol pri znižovaní prípadov nákazy koronavírusom. Odborníci však minulý týždeň varovali, že klesajúca miera nákazy sa stabilizovala, ale začala pomaly stúpať. Obavy vytvára najmä šírenie nových variantov koronavírusu.

 

Súvisiaci článok: Nemecko zaznamenalo najvyšší denný prírastok úmrtí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies