Nemecko predĺži daňové úľavy pre elektromobily z piatich na desať rokov

NETKY.SK • 23 September 2016, 09:47 • 2 min
Nemecko predĺži daňové úľavy pre elektromobily z piatich na desať rokov

BERLÍN - Úľavy na dani z motorových vozidiel pre elektromobily sa majú v Nemecku predĺžiť z piatich na desať rokov, a to so spätnou platnosťou od 1. januára 2016. Pokiaľ návrh schváli aj horná snemovňa parlamentu, má toto pravidlo podľa agentúry DPA platiť nielen pre nové elektromobily, ale aj pre vozidlá prerobené na elektrický pohon.

slovakia

left justify in out

Novela príslušného zákona, ktorú schválila dolná snemovňa parlamentu, má podporiť rozvoj infraštruktúry nabíjacích staníc. Daňové výhody v budúcnosti čakajú aj zamestnávateľov, ak ich pracovníci budú nabíjať svoje súkromné elektromobily vo firemnom areáli.

 

Nemecká vláda chce do roka 2020 dostať na cesty milión elektromobilov, tento cieľ je však vzdialený. Na začiatku tohto roka bolo evidovaných len 25.000 elektromobilov a 130.000 hybridov. Preto vláda od 1. júla schválila prémie vo výške do 4000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies