Nemecko predalo Saudskej Arábii zbrane takmer za pol miliardy eur

NETKY.SK • 19 Október 2018, 16:07 • 2 min
Nemecko predalo Saudskej Arábii zbrane takmer za pol miliardy eur

BERLÍN - Nemecká vláda od 1. januára do 30. júna tohto roka schválila predaj zbraní Saudskej Arábii takmer za 416,4 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Kráľovstvo sa tak po Alžírsku stalo druhým najväčším príjemcov nemeckých zbraní. Alžírsko od začiatku roka získalo z Nemecka zbrane za 741,3 milióna eur.

 

Saudská Arábia sa vzdušnými útokmi snaží podporiť autoritárskeho jemenského prezidenta. Konflikt, ktorý zničil systém zdravotníckej starostlivosti a doviedol krajinu na pokraj hladomoru, stál tisíce životov. OSN označila Jemen za najhoršiu humanitárnu krízu sveta.

 

Saudská Arábia v súčasnosti čelí vyšetrovaniu pre zmiznutie novinára Džamála Chášukdžího. Nemecká opozícia preto opätovne žiada o úplné zrušenie vývozu zbraní. Najnovšie údaje o hodnote vývozu by navyše mohli porušovať aktuálnu koaličnú dohodu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies