Nemecko pre útok v Kábule zrušilo plánovanú deportáciu Afgancov

NETKY.SK • 31 Máj 2017, 14:44 • 2 min
Nemecko pre útok v Kábule zrušilo plánovanú deportáciu Afgancov

BERLÍN - Nemecké úrady zrušili dnes pre bombový útok v Kábule deportáciu skupiny ďalších neúspešných afganských žiadateľov o azyl. S odvolaním sa na zdroj z prostredia nemeckej vlády o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

K výbuchu auta naloženého výbušninami došlo dnes na námestí Zanbak v centre afganskej metropoly v blízkosti prezidentského paláca, ministerstiev a zahraničných veľvyslanectiev. Zahynulo najmenej 80 ľudí, najmä o civilistov, zranenia utrpelo približne 350 ľudí.

 

FOTO a VIDEO Útok v Kábule si vyžiadal najmenej 80 mŕtvych, zranenia utrpelo približne 350 ľudí

 

Útok vážne poškodil okrem iných aj nemecké veľvyslanectvo, kde prišiel o život afgansky ochrankár a zranilo sa niekoľko ďalších zamestnancov ambasády. Z vozidla s výbušninami, ktorým bolo zrejme auto s cisternou na vodu či fekálie, sa podľa hovorcu afganského ministerstva vnútra Nadžíba Dániša nezachovalo takmer nič.

 

Väčšina Afgancov, ktorým v minulosti žiadosť o azyl zamietli, v Nemecku napriek tomu mohla zostať, keďže bezpečnostná situácia v ich vlasti bola nepriaznivá. Nemecká vláda sa však vlani rozhodla označiť časti Afganistanu za bezpečné.

 

Zdroj agentúry DPA uviedol, že ani po dnešnom útoku sa v postoji vlády k deportáciám nič nezmenilo, zamestnanci ambasády v Kábule majú však v súčasnosti na práci "dôležitejšie veci" než prijímať neúspešných žiadateľov o azyl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies