Nemecko pravdepodobne nesplní plán znižovania emisií uhlíka do roku 2020

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 17:30 • 2 min
Nemecko pravdepodobne nesplní plán znižovania emisií uhlíka do roku 2020

BERLÍN - Nemecko pravdepodobne nesplní svoj plán, na základe ktorého malo emisie uhlíka v porovnaní s rokom 1990 zredukovať do roku 2020 o 40 percent.

slovakia

left justify in out

Povedala to v pondelok ministerka životného prostredia Svenja Schulze. Podľa odhadov nemeckej vlády sa krajine podarí emisie uhlíka do roku 2020 znížiť v najlepšom prípade o 32 percent. Šéfka nemeckého rezortu životného prostredia to povedala v Berlíne na prípravnom stretnutí pred tohtoročným globálnym klimatickým summitom v poľskom meste Katowice.

Ministerka konštatovala , že Nemecko sa teraz sústreďuje na ďalšiu etapu, počas ktorej by najväčšia európska ekonomika mala do roku 2030 emisie uhlíka oproti roku 1990 zredukovať o 55 percent. Podľa jej slov si to však bude vyžadovať snahu všetkých odvetví, vrátane ukončenia využívania uhlia pri produkcii elektriny a prudkého zníženia emisií v sektore dopravy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies