Nemecko pozastavilo dodávky zbraní do Turecka po začiatku vojenskej operácie v Afrine

NETKY.SK • 26 Január 2018, 06:00 • 2 min
Nemecko pozastavilo dodávky zbraní do Turecka po začiatku vojenskej operácie v Afrine

AFRIN - Také rozhodnutie o dočasnom pozastavení vojenskej spolupráce bolo dohodnuté s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

slovakia

left justify in out

Nemecká vláda pred vytvorením nového kabinetu, zmrazila dodávku zbraní do Turecka. O tom informuje Spiegel, s odkazom na ministra zahraničných vecí Sigmara Gabriela.

 

"Pre vládu je jasné, že by sme nemali dodávať zbrane do regiónov, kde sú vojenské konflikty a ani to robiť nebudeme," povedal šéf ministerstva Gabriel. Podľa slov šéfa ministerstva zahraničných vecí, Berlín "je veľmi znepokojený vojenským konfliktom na severe Sýrie", avšak s diskusiou o kritických otázkach sa rozhodli počkať až do konca koaličných rokovaní.

 

Takéto kroky nemeckej vlády súvisia s vojenskou operáciou Turecka "Olivová vetva", proti kurdským militantom v Sýrii, 20. januára. Zároveň je potrebné poznamenať, že Nemecko taktiež dočasne zastavilo programy na modernizáciu tankov Leopard, ktoré Turecko používa vo svojej vojenskej operácii.

 

Erdogan oznámil začiatok vojenskej operácie "Olivová vetva" 20. januára. Už na druhý deň do Afrinu vstúpili turecké tanky. Podľa slov tureckého lídra, vojenská operácia "Olivová vetva", nebude ukončená dovtedy, kým nebude zlikvidovaný posledný terorista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies