Nemecko poslalo domov lietadlom ďaľších odmietnutých migrantov

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 9:5 • 2 min
Nemecko poslalo domov lietadlom ďaľších odmietnutých migrantov

KÁBUL - Charterové lietadlo so 14 odmietnutými afganskými žiadateľmi o azyl pristálo dnes ráno v Kábule. Išlo už o štvrtú skupinu Afgancov deportovaných z Nemecka od vlaňajšieho decembra.

slovakia

left justify in out

S dnešnými 14 deportovanými bolo z Nemecka naspäť do Afganistanu poslaných celkovo už 92 afganských uchádzačov o azyl, keďže Berlín a Kábul uzavreli v októbri dohodu o deportovaní.

Jeden muž, Udajdulláh Dísán z nepokojnej východoafganskej provincie Kunar, povedal pre tlačovú agentúru DPA, že ku každému deportovanému bolo v lietadle pridelených päť príslušníkov nemeckých bezpečnostných zložiek.

Dísán, ktorý žil v Nemecku sedem rokov, povedal, že štyria policajti ho zadržali v reštaurácii rýchleho občerstvenia v Mníchove, kde pracoval, a odviedli ho do zadržiavacieho centra. Tam strávil tri dni a potom ho vyhostili do Afganistanu.

"Neviem, čo tu budem robiť, na čom som sem prišiel a aká bude moja budúcnosť," dodal Dísán, kým čakal na príchod rodinných príslušníkov.

Jeho rodina sa až v pondelok večer od Dísána dozvedela, že príde domov, uviedol ešte vyhostený muž.

Podľa ministerstva vnútra žije v Nemecku približne 11.900 Afgancov, hoci ich žiadosti o azyl boli zamietnuté. Okolo 10.300 z nich má povolenie na tolerovaný pobyt.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona