Nemecko poskytne Ukrajine úver vo výške 500 miliónov eur

NETKY.SK • 8 Január 2015, 09:07 • 2 min
Nemecko poskytne Ukrajine úver vo výške 500 miliónov eur

BERLÍN - Nemecko podpísalo dnes s Ukrajinou dohodu o poskytnutí úveru vo výške 500 miliónov eur, aby tak pomohlo Kyjevu, ktorého rozpočtový deficit predstavuje miliardu dolárov, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Dohodu podpísali tajomník nemeckého ministerstva hospodárstva Matthias Machnig a ukrajinský minister ekonomického rozvoja a obchodu Aivaras Abromavičius.

 

"Peniaze sú dôležitým príspevkom na rekonštrukciu východnej Ukrajiny," uviedol nemecký minister hospodárstva Sigmar Gabriel po rokovaniach s ukrajinským premiérom Arsenijom Jaceňukom v Berlíne.

 

Peniaze sľúbila Ukrajine nemecká kancelárka Angela Merkelová počas augustovej návštevy Kyjeva. Gabriel zdôraznil, že pôžička bola podmienená sľubom ukrajinskej vlády zaviesť reformy.

 

Podľa DPA sa Jaceňuk stretne s Merkelovou vo štvrtok. Očakáva sa, že rozhovory budú zamerané na hospodársku pomoc i na bezpečnostnú situáciu na východe Ukrajiny. Dnes už Jaceňuk rokoval v Berlíne s nemeckým prezidentom Joachimom Gauckom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies