Nemecko poskytne dva milióny eur na zničenie sýrskych zbraní

NETKY.SK • 19 September 2013, 13:16 • 2 min
Nemecko poskytne dva milióny eur na zničenie sýrskych zbraní

BERLÍN - Nemecko dnes oznámilo, že poskytne dva milióny eur ako finančnú podporu na zničenie sýrskych chemických zbraní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tieto financie dostane Organizácia pre zákaz chemických zbraní (OPCH) sídliaca v Haagu, ktorá dohliada na evidenciu, zabezpečenie a neskoršiu likvidáciu chemickej výzbroje, informovali agentúry DPA a AP.

"Po ničivom použití chemických zbraní v Sýrii je príspevok k zničeniu sýrskych chemických zbraní prioritou našej zahraničnej politiky," vyhlásil dnes nemecký minister zahraničných vecí Guido Westerwelle. Berlín predtým ponúkol aj technickú podporu tohto procesu.

Rusko a USA dosiahli minulý víkend dohodu, na základe ktorej by Sýria mala do týždňa deklarovať všetky svoje chemické zbrane. Tie by mali odviezť z krajiny alebo zničiť do polovice budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies