Nemecko posiela milióny eur na deti, ktoré v Nemecku ani nežijú

NETKY.SK • 24 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Nemecko posiela milióny eur na deti, ktoré v Nemecku ani nežijú

Podľa údajov z nemeckej pracovnej agentúry bolo v roku 2017 vyplatených 343 miliónov eur v benefitoch pre deti na účty, ktoré sú v zahraničí. Od roku 2010 sa táto čiastka zdesaťnásobila. Upozornila na to parlamentná skupina pravicovej AfD.

slovakia

left justify in out

V decembri 2010 bola podpora na deti vyplatená 61 615 deťom, ktoré nežijú v Nemecku. V decembri 2017 to už bolo 215 499 detí. Vyplatená čiastka je teraz desaťkrát väčšia. Väčšina detí (103-tisíc) žije v Poľsku.

 

Ide o to, že občania EÚ, ktorí sa nachádzajú v Nemecku, ale nie sú jeho občanmi, majú nárok na benefity pre deti, aj keď tieto deti žijú v inej krajine. Nemecko sa pokúšalo vyplatenú podporu vyrovnať na úroveň krajín, do ktorých je vyplácaná. Často je totiž mnohonásobne vyššia ako v daných krajinách. Európska komisia však odmietla akékoľvek zmeny svojich direktív. Pre nemeckých občanov EÚ žijúcich v Nemecku je tak získavanie podpory pre svoje deti veľmi výhodné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies