Nemecko ponúka za informácie o útočníkovi z Berlína odmenu 100-tisíc eur

NETKY.SK • 21 December 2016, 18:33 • 2 min
Nemecko ponúka za informácie o útočníkovi z Berlína odmenu 100-tisíc eur

BERLÍN - Nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) vypísal odmenu vo výške 100.000 eur za informácie vedúce k zadržaniu muža hľadaného v súvislosti s pondelňajším útokom kamiónom na vianočných trhoch v Berlíne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hľadaným je 24-ročný Tunisan Anis Amri, ktorý je vysoký 178 centimetrov, váži približne 75 kilogramov, má čierne vlasy a hnedé oči. Úrad tiež varoval, že podozrivý môže byť "ozbrojený a nebezpečný".

 

Podľa európskeho zatykača, ktorý ma k dispozícii agentúra AP, sa Amri narodil v meste Ghaza. Používa aj viacero prezývok, z ktorých mnohé sú iba obmenou tohto mena. Podozrivý má okrem tuniského aj egyptské a libanonské občianstvo.

 

Nemecké úrady požiadali verejnosť o poskytnutie akýchkoľvek informácií o tejto osobe. Amri požiadal v Nemecku o azyl, úrady ju však odmietli ešte v júli. Pre chýbajúce doklady z tuniskej strany sa proces jeho deportácie dosiaľ nezačal.

 

Muža s dokladmi na meno Anis Amri vyšetrovatelia zatiaľ považujú za hlavného podozrivého v prípade útoku kamiónom, pri ktorom v pondelok v Berlíne zomrelo 12 ľudí a 48 utrpelo zranenia.

 

Berlínske zdravotnícke zdroje dnes informovali, že 12 zranených sa nachádza v nemocnici s veľmi vážnymi zraneniami. Niekoľko z nich je stále v kritickom stave.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies