Nemecko pomáha bezdomovcom, aby počas zimy nezamrzli. Vytvorili pre nich špeciálny nocľah

NETKY.SK • 22 Február 2021, 14:16 • 2 min
Nemecko pomáha bezdomovcom, aby počas zimy nezamrzli. Vytvorili pre nich špeciálny nocľah

NEMECKO - V Ulme vytvorili pre bezdomovcov špeciálne bunky nazývane Ulmerské hniezda, v ktorých môžu ľudia bez domova bezpečne a v teple prespať.

slovakia

left justify in out

Úradníci v Ulme už 8. januára, asi 75 míľ západne od Mníchova, umiestnili jednotky známe ako „Ulmerské hniezda“, aby počas chladných zimných mesiacov poskytli útočisko ľuďom bez domova. Na sociálnej sieti zverejnili informácie, video i fotografie z procesu výroby.

 

 

Sú to „bunky“ vyrobené z kombinácie dreva a ocele a boli umiestnené v parkoch a na iných miestach. Postele boli vybavené tepelnou izoláciou, ktorá chráni bezdomovcov pred vetrom, chladom a vlhkosťou.  tiež dostatočne veľké na to, aby ich mohli používať dve osoby.

 

img

 

Nie sú sledované kamerami, ale vybavené senzormi, ktoré sa aktivujú, keď ich niekto práve používa, a tak miestna charita Caritas Ulm-Alb-Donau alebo členovia organizácie Ulmer Nest vedia, či je bunka prázdna alebo nie. 

 

img

 

Charitatívni pracovníci dúfajú, že sa takýmto spôsobom dostanú bližšie k bezdomovcom a budú im môcť pomôcť i iným spôsobom.

 

img

 

Pre pandémiu sa umiestnenie týchto buniek trochu oneskorilo, no napriek tomu to stihli včas. „Zlepšili sme tepelnú vnútornú izoláciu a prijali sme opatrenia na optimalizáciu vlhkosti a vzduchu. Hniezda sú teraz vybavené solárnymi panelmi, ktoré umožňujú energeticky neutrálne využitie počas dňa. V procese prác sú ďalšie opatrenia na úsporu energie,“ dodala skupina výrobcov buniek.

 

img

 

Ulmerské hniezda sú dokonca pripojené k bezdrôtovej sieti„Uzamykanie a príslušné mechanizmy boli úplne prepracované a teraz ponúkajú všetkým zúčastneným ľahšiu obsluhu a viac možností interakcie,“ vysvetlili výrobcovia.

 

Súvisiaci článok: Bezdomovci sa do nocľahárne bez negatívneho testu nedostanú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies