Nemecko podozrieva Facebook z porušovania pravidiel o ochrane osobných údajov

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 15:06 • 2 min
Nemecko podozrieva Facebook z porušovania pravidiel o ochrane osobných údajov

BERLÍN - Nemecký protimonopolný úrad začal dnes vyšetrovať spoločnosť Facebook pre podozrenie, že zneužíva dominantné postavenie na trhu porušovaním pravidiel o ochrane osobných údajov.

slovakia

left justify in out

Facebook sa viackrát stal terčom pozornosti úradov, a nielen v Nemecku, za to, že požaduje, aby mu užívatelia poskytli priveľa osobných dát.

Minulý týždeň súd v Berlíne udelil Facebooku dokonca pokutu 100.000 eur za neprimerané nároky na duševné vlastníctvo užívateľov, ako sú fotografie alebo videá.

 

Nemecký spolkový protimonopolný úrad sa preto rozhodol preskúmať, čo Facebook neporušuje pravidlá o ochrane osobných údajov.

 

Americká spoločnosť tieto podozrenia odmieta. Tina Kulowá, riaditeľka spoločnosti pre severnú, strednú a východnú Európu a štáty Beneluxu je presvedčená, že sociálna sieť postupuje v súlade so zákonmi a je pripravená spolupracovať s nemeckými úradmi pri vyšetrovaní.

 

Úradu v Berlíne sa nepáči, že ak užívatelia chcú získať prístup do sociálnej siete, musia najprv súhlasiť so zbieraním a využívaním svojich údajov. Tieto praktiky vyvolávajú pochybnosti v súvislosti s národnými pravidlami o ochrane osobných dát.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies