Nemecko podporí zásah proti Sýrii, ak sa potvrdí použitie chemických zbraní

NETKY.SK • 26 August 2013, 14:02 • 2 min
Nemecko podporí zásah proti Sýrii, ak sa potvrdí použitie chemických zbraní

BERLÍN - Nemecká vláda dnes prvý raz naznačila, že by podporila medzinárodný vojenský zásah proti Sýrii, ak sa ukáže, že prezident Bašár Asad použil proti svojim odporcom chemické zbrane. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca nemeckej kancelárky Angely Merkelovej Steffen Seibert povedal, že ak inšpektori OSN potvrdia použitie chemických zbraní, "treba to potrestať." Seibert uviedol, že nemecká vláda je presvedčená o "veľmi vysokej pravdepodobnosti útoku otravným plynom." Ďalej dodal, že nebude špekulovať o tom, aký druh zásahu bude nutný, nevylúčil však ani použitie sily.

Nemecký minister zahraničných vecí Guido Westerwelle dnes vo svojom dnešnom vyhlásení uviedol, že ak sa útok chemickými zbraňami potvrdí, "Nemecko bude medzi tými krajinami, ktoré budú uvažovať o adekvátnych odvetných opatreniach." Kancelárka Merkelová ešte v sobotu vyzývala na politické riešenie sýrskeho konfliktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona