Nemecko počká s novými pravidlami bezpečnosti leteckej prevádzky

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 15:42 • 2 min
Nemecko počká s novými pravidlami bezpečnosti leteckej prevádzky

BERLÍN - Generálny riaditeľ nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa Carsten Spohr predpokladá, že rekonštrukcia reťazca udalostí, ktoré minulý týždeň viedli k havárii lietadla Airbus A320 vo francúzskych Alpách, bude trvať dlho.

slovakia

left justify in out

Podľa neho sa každý deň "dozvieme niečo nové o príčinách nehody". "Nám všetkým bude trvať dlho, kým pochopíme, ako sa to mohlo stať," uviedol Spohr, ktorý dnes v spoločnosti generálneho riaditeľa dcérskej spoločnosti Germanwings Thomasa Winkelmanna navštívil miesto havárie vo francúzskych Alpách. Pri náraze lietadla do horského masívu tam prišlo o život všetkých 150 ľudí na palube.
     

Spohr odmietol odpovedať na otázky o tom, čo Lufthansa vedela o stave duševného zdravia druhého pilota Andreasa Lubitza, ktorého vyšetrovatelia podozrievajú, že lietadlo zámerne naviedol na nižšiu letovú hladinu, v dôsledku čoho narazilo do horského masívu.
     

Lufthansa v utorok priznala, že Lubitz ju svojho času informoval o "období ťažkej depresie" po tom, ako prerušil svoj výcvik na získanie licencie pilota.
     

Nemecké ministerstvo dopravy dnes informovalo, že počká na ukončenie vyšetrovania havárie lietadla spoločnosti Germanwings, kým rozhodne o zmenách v pravidlách bezpečnosti leteckej prevádzky.
     

Hovorkyňa rezortu tak reagovala na otázku, aké kroky ministerstvo podnikne po tom, ako sa ukázalo, že Lubitz jednu zo škôl, kde absolvoval výcvik, upozornil, že v minulosti trpel depresiou. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies