Nemecko oznámilo ďalšie dotácie na humanitárnu pomoc pre Sýriu

NETKY.SK • 3 December 2016, 10:01 • 2 min
Nemecko oznámilo ďalšie dotácie na humanitárnu pomoc pre Sýriu

BEJRÚT - Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier prisľúbil finančnú pomoc vo výške 50 miliónov dolárov pre vojnové mesto Aleppo na severe Sýrie. Stalo sa tak po piatkovej návšteve nemeckého diplomata v utečeneckom tábore, ktorý sa nachádza v susednom Libanone.

slovakia

left justify in out

Súčasťou tohto balíka pomoci majú byť potraviny, stany a zdravotnícke potreby pre mesto. Metropola rovnomennej provincie sa stala centrom dlhého ozbrojeného konfliktu a v dôsledku tejto situácie trpí extrémnymi nedostatkami základných tovarov.

 

Nemecko je jedným z hlavných darcov humanitárnej pomoci pre Sýriu. Od roku 2012 vyčlenila vláda v Berlíne na tento účel približne 2,5 miliardy eur.

 

V Libanone sa momentálne nachádza viac než 1,2 milióna sýrskych utečencov.

 

Steinmeier navštívil v piatok tábor v meste Zahlé, kde už niekoľko rokov žije okolo 600 Sýrčanov, z ktorých mnohí utiekli práve z Aleppa.

 

Nemecký diplomat sa neskôr v Bejrúte stretol s libanonským prezidentom Michelom Aúnom, podľa ktorého obe krajiny pracujú v záujme nastolenia mieru na Blízkom východe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona