Nemecko oslavuje nového šampióna, Bild hovorí o "Vettelovom zázraku"

NETKY.SK • 15 November 2010, 13:02 • 2 min
Nemecko oslavuje nového šampióna, Bild hovorí o "Vettelovom zázraku"

Nemecko oslavuje nového šampióna, Bild hovorí o "Vettelovom zázraku"

slovakia

left justify in out

img

Celé Nemecko v pondelok oslavovalo svojho druhého šampióna F1. Po legendárnom Michaelovi Schumacherovi sa o ďalší titul postaral na nedeľňajšej Veľkej cene Abú Zabí jazdec stajne Red Bull Sebastian Vettel.
      Takmer všetky nemecké denníky v pondelok na titulných stránkach oslavovali nového šampióna. "Jednoducho neuveriteľné," uviedol Die Welt a Bild opísal nedeľňajší triumf v Spojených arabských emirátoch ako "Vettelov zázrak". Ku gratuláciám sa pridala aj kancelárka Angela Merkelová, ktorá vyhlásila, že dvadsaťtriročný pretekár "sa predviedol, ako skutočný šampión". "Všetci občania sú hrdí na tento obrovský úspech, ktorý sa zapíše do histórie," dodal starosta Vettelovho rodného mesta Heppenheimu Gerhard Herbert.
      Vettel v záverečných pretekoch dokázal zmazať 15-bodové manko na lídra šampionátu Fernadna Alonsa zo Španielska a nakoniec sa tešil z tesného víťazstva o štyri body. "Spravil to naozaj výborne. Po sezóne, ktorá bola taká zmiešaná, ukázal v posledných pretekoch svoju silu," pochválil svojho mladšieho kolegu aj rekordný sedemnásobný šampión Michael Schumacher.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies