Nemecko odmietlo nového severokórejského veľvyslanca

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 11:14 • 2 min
Nemecko odmietlo nového severokórejského veľvyslanca

SOUL - Nemecko odmietlo akceptovať nového dezignovaného veľvyslanca Severnej Kórey, ktorý mal prevziať vedenie ambasády KĽDR v Berlíne. Oznámila to dnes juhokórejská agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Dôvody, pre ktoré nemecká vláda pristúpila k tomuto veľmi neobvyklému kroku, nie sú známe. Pozorovatelia však v tejto súvislosti pripomínajú, že viaceré krajiny sveta už podnikli kroky voči severokórejským diplomatom, ktorí mohli byť v minulosti zapletení do nezákonných aktivít.

 

Nemenovaný dezignovaný veľvyslanec mal nahradiť doterajšieho ambasádora Ri Si-honga, ktorý pôsobil v Berlíne päť rokov. Z nemeckej metropoly odcestoval už koncom apríla tohto roku, aby uvoľnil miesto svojmu nástupcovi.

 

Po nedávnom zamietavom rozhodnutí nemeckého rezortu diplomacie sa však Ri Si-hong vrátil naspäť do Berlína a začal opäť vykonávať svoje veľvyslanecké povinnosti. Informovalo o tom Rádio Slobodná Ázia (RFA) s odvolaním sa na nemenované zdroje z nemeckej metropoly.

 

Ministerstvo zahraničných vecí v Berlíne v tejto spojitosti zdôraznilo, že sa k záležitostiam súvisiacim s procesom potvrdzovania dezignovaných veľvyslancov zo zásady nevyjadruje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies