Nemecko odmieta celoeurópsku garanciu vkladov

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 14:56 • 2 min
Nemecko odmieta celoeurópsku garanciu vkladov

DRÁŽĎANY - Nemecko zatiaľ odmieta celoeurópsky program garancie bankových vkladov. Povedala to vo štvrtok kancelárka Angela Merkelová. Nemecko, ktoré je najväčšou európskou ekonomikou, má obavy, že jeho daňoví poplatníci by museli v rámci takéhoto programu platiť za chyby bánk v iných krajinách eurozóny.

slovakia

left justify in out

Vo východonemeckom meste Drážďany Merkelová zároveň zopakovala názor jej stredopravicovej vlády, podľa ktorej by akcionári bánk v budúcnosti tiež mali znášať straty v prípade toho, že ich inštitúcie dostávajú pomoc zo záchranných fondov eurozóny. Kancelárka okrem toho povedala, že ak by Európska centrálna banka (ECB) pozerala iba na samotné Nemecko, mala by zvýšiť úrokové sadzby. ECB je však v ťažkom postavení vzhľadom na ekonomickú rôznorodosť v rámci Európskej menovej únie.

"ECB je v ťažkej situácii. Pre Nemecko by v skutočnosti v súčasnosti mala úrokové sadzby mierne zdvihnúť, ale pre iné krajiny by mala robiť ešte viac v záujme väčšej dostupnosti likvidity," vyhlásila Merkelová na bankovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies