Nemecko očakáva celkovo v roku 2016 menej než 300-tisíc nových utečencov

NETKY.SK • 5 November 2016, 16:44 • 2 min
Nemecko očakáva celkovo v roku 2016 menej než 300-tisíc nových utečencov

BERLÍN - Celkový počet utečencov, ktorí prídu do Nemecka tento rok, bude menší než 300.000. Odhadujú to nemeckí predstavitelia úradov pre migráciu.

slovakia

left justify in out

Uvedený počet sa však udrží iba v prípade, že dohoda Európskej únie s Tureckom zameraná na obmedzenie prúdov utečencov zostane v platnosti, vyhlásil dnes pre stanicu MDR šéf nemeckého Spolkového úradu pre migráciu a utečencov (BAMF) Frank-Jürgen Weise.

 

Musia sa však dodržiavať aj podobné dohody s Gréckom a Talianskom, dodal Weise.

 

V roku 2015 prišlo do Nemecka až takmer 900.000 utečencov, zväčša sýrskych, pripomenula tlačová agentúra DPA v správe.

 

Vzhľadom na zmenšujúci sa počet migrantov Nemecko znižuje budúcoročné výdavky na utečencov o približne 450 miliónov eur, napísal týždenník Der Spiegel.

 

Napriek tomu obrovský počet migrantov a utečencov, ktorí prišli do Nemecka v posledných rokoch, spôsobil situáciu, že percento ľudí využívajúcich sociálnu pomoc štátu a zároveň pochádzajúcich z inej krajiny než z Nemecka, je stále vysoké. Uviedol to denník Bild s odvolaním sa na nemecký úrad práce.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies