Nemecko obvinilo iránskeho diplomata z vražedného sprisahania

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 17:34 • 2 min
Nemecko obvinilo iránskeho diplomata z vražedného sprisahania

BERLÍN - Nemecká spolková prokuratúra obvinila v stredu iránskeho diplomata Asadolláha Asadího z činnosti zahraničného agenta a vražedného sprisahania, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v stredu uviedla, že diplomat pôsobiaci v Rakúsku je podozrivý, že si najal v Belgicku dvojicu, ktorá mala zaútočiť na stretnutie iránskej exilovej opozičnej skupiny pri Paríži. Podozrivý dal nemenovanej dvojici zariadenie obsahujúce 500 gramov výbušnej látky TATP.

 

Asadího zadržali na základe európskeho zatýkacieho rozkazu začiatkom júla neďaleko nemeckého mesta Aschaffenburg. Diplomat pôsobiaci vo Viedni od roku 2014 mal byť údajne hlavou celého teroristického útoku, vyplýva z výpovedí manželov zadržaných v Belgicku. Práve on im mal odovzdať v Luxembursku nálož s úlohou odpáliť ju na podujatí v okolí Paríža za účasti 25.000 Iráncov v exile.

 

Iránsky minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf označil podozrenia z prípravy teroristického útoku na krajanov žijúcich v exile za sprisahanie politického charakteru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies