Nemecko obnovilo deportácie neúspešných žiadateľov o azyl do Afganistanu

NETKY.SK • 13 September 2017, 06:59 • 2 min
Nemecko obnovilo deportácie neúspešných žiadateľov o azyl do Afganistanu

BERLÍN - Do Kábulu deportovali v utorok z Nemecka ďalšiu skupinu neúspešných afganských žiadateľov o azyl.

slovakia

left justify in out

Najmenej 12 neúspešných žiadateľov o azyl odletelo v utorok večer do afganskej metropoly Kábul zo západonemeckého mesta Düsseldorf.

 

Na düsseldorfskom letisku sa na protest proti tejto aj ďalším deportáciám zhromaždilo podľa odhadov polície zhruba 180 ľudskoprávnych aktivistov. Demonštrácia sa však zaobišla bez incidentov.

 

Nemecká vláda dočasne zastavila deportácie neúspešných afganských žiadateľov o azyl po bombovom teroristickom útoku, ku ktorému došlo v diplomatickej štvrti Kábulu 31. mája.

 

Berlín k pravidelným deportáciám pristúpil ešte v decembri, pričom tak chcel ukázať, že rieši vysoký počet utečencov vo svojej krajine a vyhostí tých, ktorí nespĺňajú podmienky na udelenie azylu.

 

Väčšina Afgancov, ktorým v minulosti žiadosť o azyl zamietli, v Nemecku napriek tomu mohla zostať, keďže bezpečnostná situácia v ich vlasti bola nepriaznivá. Nemecká vláda však vlani označila niektoré časti Afganistanu za bezpečné na návrat. Následne - v decembri - pristúpila k deportáciám, ktoré sa stretli s kritikou opozície v Spolkovom sneme (Bundestag).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona