Nemecko nevyznamená policajtov z Talianska kvôli ich neofašistickej orientácii

NETKY.SK • 14 Február 2017, 06:55 • 2 min
Nemecko nevyznamená policajtov z Talianska kvôli ich neofašistickej orientácii

BERLÍN/RÍM - Dvaja talianski policajti, ktorí pred vianočnými sviatkami zastrelili pri Miláne páchateľa útoku kamiónom na jeden z berlínskych vianočných trhov, zrejme nedostanú zvažované vysoké nemecké štátne vyznamenanie.

slovakia

left justify in out

Pri preverovaní aktivít oboch mužov zákona, ktorých preventívne prevelili z miesta prestrelky, sa totiž zistili ich sympatie k neofašistom. Vyplýva to z informácií, ktoré v uplynulých dňoch zverejnili médiá v nemecky hovoriacich krajinách i v Taliansku.

 

Jeden z policajtov, Luca Scata (29), ktorý Tunisana zlikvidoval, zverejnil na jednej zo sociálnych sietí fotografiu, na ktorej hajluje, ale aj fotografiu bývalého talianskeho diktátora Benita Mussoliniho a prejavy ľútosti vo výročný deň jeho úmrtia.

 

Druhý člen policajnej patroly Christian Movio (36) na sociálnej sieti zase prejavil svoje nadšenie z fľašky obľúbeného nealkoholického nápoja s nápisom Adolf.

 

Úvahy v Berlíne, kde sa dokonca zvažovalo udelenie Spolkového kríža za zásluhy, tak podľa informácií denníka Bild už patria minulosti.

 

Talianska pravica, ale aj tamojšie policajné odbory však takéto rozhodnutie Berlína prijali s nevôľou.

Hovorca odborov hovoril o "germánskej arogancii", predstavitelia strán na pravej strane politického spektra zasa o pranierovaní dvoch policajtov, ktorí zneškodnili teroristu na úteku. Ich zásah v Sesto San Giovanni pri Miláne predtým vysoko ocenili aj najvyšší talianski činitelia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
pracovnik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies