Nemecko nemá v pláne spojiť sa s al-Asadom

NETKY.SK • 25 August 2014, 14:08 • 2 min
Nemecko nemá v pláne spojiť sa s al-Asadom

BERLÍN - Nemecko nemá diplomatické kontakty s vládou sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada a neuvažuje o ich oživení z dôvodu nebezpečenstva, akým je radikálna militantná skupina Islamský štát, povedal to v pondelok hovorca nemeckého ministerstva zahraničia.

slovakia

left justify in out

"Režim prezidenta al-Asada spáchal nepredstaviteľné zločiny počas občianskej vojny trvajúcej tri a pol roka. Takmer 200 000 ľudí v nej zahynulo," povedal hovorca Martin Schaefer v pondelok na tlačovej konferencii nemeckej vlády. "Je ťažké si predstaviť, že by sa dalo toto všetko ignorovať, keďže máme teraz Islamský štát, ktorý je horší ako al-Asad," povedal hovorca. "Neviem o žiadnych diplomatických kontaktoch Nemecka a sýrskej vlády," dodal hovorca.

 

Sýrska vláda je pripravená spolupracovať v boji proti medzinárodnému a regionálnemu teroru, no tieto snahy musia byť s ňou koordinované, povedal v pondelok sýrsky minister zahraničia Valíd al-Mualím. Na otázku, či je Sýria pripravená aj na spoluprácu so Spojenými štátmi a Britániou minister povedal: "Sú vítaní."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona