Nemecko nemá silu na ďalšie stimuly, vraví Merkelová

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 10:56 • 2 min
Nemecko nemá silu na ďalšie stimuly, vraví Merkelová

BERLÍN - Nemecko nemá hospodársku silu na to, aby poskytlo ďalší stimulačný balíček opatrení bez toho, aby podstupovalo riziko straty dôvery trhov. V pondelok to uviedla nemecká kancelárka Angela Merkelová. V roku 2009 Nemecko podporilo ekonomiku rozsiahlymi výdavkami predovšetkým na podporu zamestnanosti.

slovakia

left justify in out

 "Nemáme silu na druhý balíček hospodárskych opatrení bez toho, aby sme stratili medzinárodnú dôveru," povedala Merkelová.

V otázke pomoci krajinám eurozóny pri riešení dlhovej krízy je Merkelová dlhodobo zástancom štrukturálnych reforiem, znižovania nákladov a vyváženia verejných financií. Nemecká kancelárka zároveň vyzdvihla pokrok v oblasti regulácie finančného systému, dodala však, že ešte je potrebné urobiť množstvo práce. "Sľúbili sme verejnosti, že každé finančné centrum, každý trhový hráč, ako aj každý finančný produkt bude predmetom regulácie. Stále sme od toho ďaleko," uviedla Merkelová. Podľa jej slov banky ešte plne nenadobudli späť dôveru, ktorú stratili počas finančnej krízy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies