Nemecko navrhuje dvojaké občianstvo pre Britov

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 21:24 • 2 min
Nemecko navrhuje dvojaké občianstvo pre Britov

BERLÍN - Dvojaké občianstvo by mohli mať v Nemecku tí občania Británie, ktorí požiadajú o nemecké občianstvo ešte pred skončením prechodnej fázy po oficiálnom vystúpení Spojeného kráľovstva z Európskej únie. Podľa správy agentúry AP to navrhlo nemecké ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Rezort diplomacie potvrdil v utorok informácie zverejnené európskym spravodajským portálom Politico, ktorý citoval z návrhu tzv. prechodného zákona o brexite.

 

Zákon navrhuje, aby bola na vnútroštátne účely Nemecka Británia vnímaná ako členská krajina Európskej únie aj v čase medzi jej oficiálnym vystúpením z eurobloku 30. marca 2019 a koncom navrhovaného tzv. prechodného obdobia 31. decembra 2020.

 

V súlade s aktuálne platnými pravidlami by sa Briti museli vzdať svojho občianstva v Spojenom kráľovstve, pokiaľ by ich nemecké občianstvo bolo schválené po uplynutí prechodnej fázy. Citovaný návrh zaručuje, že sa bude brať do úvahy dátum podania žiadosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies