Nemecko nariadilo vyhostenie líbyjského diplomata z Berlína

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:26 • 2 min
Nemecko nariadilo vyhostenie líbyjského diplomata z Berlína

Nemecko nariadilo vyhostenie líbyjského diplomata z Berlína

slovakia

left justify in out

img

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí dnes vyhlásilo, že po konzultácii s predstaviteľmi nemeckej tajnej služby nariadilo vyhostenie líbyjského diplomata pre jeho blízky vzťah s líbyjským vodcom Muammarom Kaddáfím. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.
      Nemecká diplomacia tak potvrdila správy v magazíne Focus, že diplomat Hišam aš-Šaríf sa stal "neželanou osobou" a spolu so svojou rodinou musí opustiť Nemecko.
      Focus uviedol, že Kaddáfího vláda vymenovala 22. júla Šarífa za svojho chargé d'affaires v Berlíne.
      Británia v stredu vyhostila všetok personál líbyjského veľvyslanectva v Londýne a požiadala povstaleckú Prechodnú národnú radu v Benghází, aby poslala do Londýna svojich diplomatických zástupcov.
      Veľká Británia ešte predtým v ten istý deň oficiálne uznala hlavnú opozičnú skupinu v Líbyi za legitímnu vládu severoafrickej krajiny a uvoľnila zmrazených 91 miliónov libier (vyše 103 miliónov eur) z líbyjských ropných príjmov na pomoc Prechodnej národnej rade.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona