Nemecko musí do modernizácie rozvodnej siete vložiť 50 miliárd eur

NETKY.SK • 4 Február 2017, 13:23 • 2 min
Nemecko musí do modernizácie rozvodnej siete vložiť 50 miliárd eur

ESSEN - V Nemecku sa plánuje vybudovať alebo modernizovať 13.000 kilometrov elektrických rozvodných sietí.

slovakia

left justify in out

Náklady na splnenie zámeru do roku 2030 dosiahnu asi 50 miliárd eur. Údaje uviedli štyria prevádzkovatelia rozvodných sietí Amprion, 50 Hertz, Tennet a TransnetBW.

 

Posilnenie výkonnosti sietí je spojené so zásadnou zmenou energetickej politiky Nemecka, ktorá sa už preorientúva z orientácie na jadro a fosílne palivá po novom na veterné a slnečné elektrárne.

 

Na zabezpečenie prenosu elektrickej energie z veterných parkov v príbrežných vodách Severného a Baltského mora do južných spolkových krajín sa budú musieť vybudovať aj nové vedenia v dĺžke asi 3800 kilometrov.

 

V sume nie sú započítané náklady na napojenie veterných parkov v mori na rozvodnú sieť na pevnine. Bude sa musieť zvyšovať aj výkonnosť lokálnych rozvodných sietí, na ktoré budú napojené miestne slnečné elektrárne, veterné parky a energetické biokapacity. Tieto náklady by mali dosiahnuť dvojmiestne číslo v miliardách eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies