Nemecko možno zabojuje o Oscara absurdným filmom o Hitlerovi

NETKY.SK • 5 August 2016, 15:00 • 2 min
Nemecko možno zabojuje o Oscara absurdným filmom o Hitlerovi

BERLÍN - Satirická komédia o nacistickom vodcovi Adolfovi Hitlerovi s názvom A je tu zas je jedným z deviatich filmových titulov, ktoré Nemecko zvažuje ako svoj súťažný príspevok do budúceho ročníka udeľovania cien Oscar v kategórii najlepší cudzojazyčný film.

slovakia

left justify in out

Film, natočený podľa rovnomennej knižnej predlohy Timura Vermesa, zachytáva Hitlera, ako sa prebudí v súčasnom Berlíne. Po prvotnom šoku sa pohlavár rýchlo aklimatizuje a nadväzuje kontakt s obyvateľmi mesta. Čoskoro začne novú mediálnu kariéru vďaka vlastnej televíznej šou.


Film sa po vlaňajšej premiére stal kasovým trhákom, zakúpil ho aj Netflix, americký gigant v oblasti streamovaných médií. Finálne rozhodnutie nezávislej poroty o tom, ktorá zo zamýšľaných snímok bude reprezentovať Nemecko na udeľovaní prestížnych amerických Cien Akadémie, padne 25. augusta.


Zatiaľ posledným nemeckým filmom, ktorý získal túto zlatú sošku, je dráma Životy tých druhých z roku 2006, ktorá pojednáva o metódach tajných služieb vo východnom Berlíne. Dva roky predtým bol na Oscara nominovaný iný nemecký film, Pád tretej ríše, vykresľujúci posledné dni Hitlera v bunkri.

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies