Nemecko možno po 12. máji zruší kontroly na hraniciach s Rakúskom

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 11:41 • 2 min
Nemecko možno po 12. máji zruší kontroly na hraniciach s Rakúskom

BERLÍN - Ak prílev migrantov zostane na súčasnej úrovni, Nemecko možno už 12. mája ukončí kontroly na svojich hraniciach s Rakúskom. Uviedla to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maiziera.

slovakia

left justify in out

"Postupne znižujeme intenzitu kontrol a sťahujeme (z hraníc) políciu," povedal Maziere v utorok večer v rozhovore pre rakúsku televíziu ORF. "Ak počty (migrantov) zostanú takéto nízke, hraničné kontroly nebudú po 12. máji pokračovať," dodal.

 

Nemecko zaviedlo kontroly na svojich hraniciach s Rakúskom v septembri, keď do krajiny prichádzalo až 10.000 migrantov denne. Zatvorenie hraníc štátmi ležiacimi na tzv. západobalkánskej trase (Slovinsko, Chorvátsko, Srbsko a Macedónsko), spôsobilo, že prílev utečencov do Nemecka ustal. V marci prišlo z Rakúska cez spolkovú krajinu Bavorsko do Nemecka 5280 ľudí, čo je o 93 percent menej ako v januári, keď ich bolo 74.677.

 

V Nemecku zaregistrovali vlani celkovo dva milióny utečencov, pričom 870.000 z nich pokračovalo v ceste do ďalších európskych krajín. Do Nemecka tak prišlo približne 1,1 milióna ľudí, čo je najväčší prílev od skončenia druhej svetovej vojny v roku 1945.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona