Nemecko liberalizuje diaľkovú dopravu, vlakom začnú konkurovať autobusy

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:39 • 2 min
Nemecko liberalizuje diaľkovú dopravu, vlakom začnú konkurovať autobusy

Nemecko liberalizuje diaľkovú dopravu, vlakom začnú konkurovať autobusy

slovakia

left justify in out

Nemecká vláda rozhodla o zmiernení pravidiel, ktoré doteraz bránili firmám prevádzkovať diaľkové autobusové linky. Desaťročia trvajúce obmedzenia na diaľkovú autobusovú dopravu v Nemecku vláda obhajovala snahou dostať v prípade dlhších trás ľudí do ekologickejších vlakov, z čoho profitoval najmä železničný kolos Deutsche Bahn.
      Nemecké ministerstvo dopravy však dnes oznámilo, že vláda schválila zmeny, ktoré by mali tieto obmedzenia zrušiť. Podľa vlády sa totiž veľa Nemcov rozhodlo namiesto vlaku pre auto. Politici preto veria, že liberalizáciou diaľkovej dopravy odľahčia prehustené cesty a znížia obsah emisií v ovzduší.
      Doteraz boli žiadosti prevádzkovateľov autobusov na diaľkové linky v Nemecku, ktoré už pokrývala železničná spoločnosť, obyčajne odmietnuté. Najnovšie síce prevádzkovatelia autobusov budú musieť opäť požiadať o licenciu, no vo väčšine prípadov by ich mali získať. Zmeny by mali nadobudnúť platnosť na budúci rok, vyžadujú si však ešte súhlas parlamentu.
Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies