Nemecko je otvorené dodávkam zbraní do Angoly, tvrdí Merkelová

NETKY.SK • 23 August 2018, 07:54 • 2 min
Nemecko je otvorené dodávkam zbraní do Angoly, tvrdí Merkelová

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa vyslovila v stredu za dodávky zbraní do Angoly.

slovakia

left justify in out

"Je úplne v našom záujme, aby sa Afrika tiež vedela sama ochrániť," uviedla po stretnutí s angolským prezidentom Joaom Lourencom, ktorý využil návštevu Berlína na zdôvodnenie potreby nemeckého investovania do angolského vojenského námorníctva. Zdôraznil, že v oblasti Guinejského zálivu je nutná pobrežná ochrana vzhľadom na pôsobenie teroristov a pirátov.

 

Merkelová urobila rozruch podobnými vyhláseniami počas návštevy Angoly v roku 2011. Spomenula vtedy možnosť dodania niekoľkých hliadkových plavidiel, čo kritizovali nemeckí opoziční politici.

 

"Európska únia a Afrika chcú partnerstvo na rovnakej úrovni. To znamená, že musíme načúvať tomu, čo je potrebné pre africké štáty," sprostredkoval Merkelovej vyjadrenie na Twitteri jej hovorca Steffen Seibert. "Nemecko je pripravené investovať do tohto partnerstva," dodala.

 

Aj keď je Angola druhým najväčším africkým producentom ropy po Nigérii, ide podľa štatistík Organizácie Spojených národov (OSN) o jednu z najchudobnejších krajín na svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies