Nemecko je ochotné zvážiť kroky na podporu gréckej ekonomiky

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 06:55 • 2 min
Nemecko je ochotné zvážiť kroky na podporu gréckej ekonomiky

Nemecko je ochotné zvážiť kroky na podporu gréckej ekonomiky - Svet Nemecko je ochotné zvážiť dodatočné opatrenia na podporu hospodárskeho rastu Grécka, ale zadlžená krajina musí stále pokračovať v reformách, ku ktorým sa zaviazala v rámci záchranných úve

slovakia

left justify in out

Nemecko je ochotné zvážiť dodatočné opatrenia na podporu hospodárskeho rastu Grécka, ale zadlžená krajina musí stále pokračovať v reformách, ku ktorým sa zaviazala v rámci záchranných úverov. Uviedol to nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v rozhovore pre dnešné vydanie nedeľníka Welt am Sonntag.
      "Ak Gréci majú predstavu o tom, čo by sme mohli urobiť na podporu rastu, môžeme sa o tom porozprávať a zvážiť to," povedal Schäuble a upozornil, že pre rast ekonomiky je v zásade potrebné obnoviť konkurencieschopnosť Grécka a otvoriť tak krajine cestu späť na finančné trhy. A práve to je cieľom reforiem, ktoré od Grékov vyžadujú medzinárodní veritelia.
      "Vyžaduje si to uskutočnenie fundamentálnych reforiem, v opačnom prípade krajina nemá žiadnu perspektívu," konštatoval.
      Pripomenul Grékom, že vstup do eurozóny bola ich vlastná voľba, a keď očakávajú pomoc zo zahraničia, musia plniť jej podmienky a dodržiavať svoje záväzky.
      "Chápeme, že Gréci veľmi trpia. Ale pohodlná cesta z problémov pre Grécko neexistuje. Neexistuje lepšie riešenie," dodal Schäuble, podľa ktorého sú teraz na rade Gréci, aby ukázali, že majú dosť sily, aby našli potrebnú väčšinu, ktorá by krajinu vyviedla z krízy.
      Grécko sa totiž po parlamentných voľbách 6. mája ocitlo v patovej situácii. Voľby nepriniesli jasného víťaza, ktorý by bol schopný zostaviť vládu. Doterajšia proeurópska a proreformná koalícia stratila v zákonodarnom zbore väčšinu na úkor strán, ktoré odmietajú reformy.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona