Identifikovali všetky obete teroristického útoku v Berlíne

NETKY.SK • 24 December 2016, 14:43 • 2 min
Identifikovali všetky obete teroristického útoku v Berlíne

WIESBADEN - V Nemecku identifikovali všetkých 12 obetí pondelkového teroristického útoku kamiónom na jeden z vianočných trhov v Berlíne.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to dnes hovorkyňa Spolkového kriminálneho úradu (BKA) so sídlom vo Wiesbadene s tým, že neuviedla pohlavie nešťastníkov.

 

Za atakom stál zrejme tuniský islamista Anis Amri, zlikvidovaný v noci na piatok na úteku v okolí Milána tamojšími policajtmi.

 

Internetové vydanie magazínu Der Spiegel už skôr prinieslo správu o tom, že tragédiu neprežilo šesť mužov a šesť žien, medzi nimi i podľa dnešnej informácie BKA občianky ČR, Izraela a Talianska, pôvodný vodič odcudzeného kamiónu Lukasz Urban z Poľska, ako aj jedna osoba z Ukrajiny. Zvyšných sedem obetí boli občania Nemecka.

 

Deti sa medzi obeťami nenachádzali.

 

Medzi desiatkami zranených, o presnom počte ktorých sa objavil ďalší údaj (53), je niekoľko ďalších cudzincov, a to okrem iného aj z Fínska či Maďarska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies