Nemecko - Fínsko 0:4, v B-skupine -Nemci 1.krát bez bodu,Fíni s ním

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 18:10 • 2 min
Nemecko - Fínsko 0:4, v B-skupine -Nemci 1.krát bez bodu,Fíni s ním

MINSK - Nemeckí hokejisti prehrali v utorok v B-skupine MS v bieloruskom Minsku s Fínskom 0:4. Víťazný tím zaznamenal až v treťom vystúpení na šampionáte prvé body, naopak ich súper vyšiel prvýkrát naprázdno.

slovakia

left justify in out

Nemci budú hrať v utorok so zatiaľ "bezbodovými" obhajcami striebra zo Švajčiarska. Fíni sa o deň neskôr predstavia proti domácim Bielorusom. 

     

B-skupina:
Nemecko - Fínsko 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

     

Góly: 10. Kontiola (Lehterä), 15. Immonen (Lajunen, Huhtala), 32. Palola (Kontiola), 33. Komarov (Karalahti, Ohtamaa. Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Olenin (Rus.) - Hull (kan.), VALACH (SR), vylúčení na 2 min.: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.
     

Nemecko: Zepp – Braun, Ankert, Kohl, Hordler, Akdag, Krüger, Müller, Reul – Schütz, Barta, Mauer – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Pietta, Seidenberg, Kink – Draisaitl, Plachta, Weiss
     

Fínsko: Rinne – Hietanen, Mäntylä, Karalahti, Ohtamaa, Marttinen, Kivistö, Lajunen – Palola, Kontiola, Lehterä – Pakarinen, Komarov, Jokinen – Salinen, Immonen, Huhtala – Salomäki, Savinainen, Wirtanen.   
     

Fínski hokejisti sa pustili za prvými bodmi nielen cieľavedome ale aj razantne a ich jasná prevaha nezostala neodmenená dlho. V prvej tretine svojho súpera priam brutálne prestrieľali (14:3) a v druhej to päť minút pokračovalo. Nemci sa však postupne z tlaku vymanili a začali byť veľmi nebezpeční. Po sérii ich šancí, z ktorých dve boli vyslovene gólové, však prišli chyby, ktoré favorit v kontrách dvakrát potrestal. Tretia tretina priniesla hokejovú nudu v podobe fínskej kontroly náskoku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies