Nemecko chce zabrániť vlastným extrémistom ísť bojovať do Sýrie či Iraku

NETKY.SK • 2 Október 2014, 11:24 • 2 min
Nemecko chce zabrániť vlastným extrémistom ísť bojovať do Sýrie či Iraku

BERLÍN - Nemecký minister vnútra Thomas De Maiziere informoval, že vláda pracuje na opatreniach, ktoré zabránia islamistickým extrémistom opustiť Nemecko a ísť bojovať do Sýrie či Iraku. Zvažuje skonfiškovanie ich pasov alebo osobitné označenie ich preukazov totožnosti, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemecko odhaduje, že najmenej 400 jeho občanov už jeho územia odišlo, aby sa pripojilo k bojovníkom Islamského štátu a podobným extrémistickým skupinám. Minister vo štvrtok povedal televízii ZDF, že vláda chce zmeniť súčasné zákony a zabrániť im v tom.
      

Nemecko a ďalšie krajiny sa snažia zabrániť radikálom, aby sa pridávali k extrémistickým skupinám, nemajú na to však zákonné páky.  De Maiziere zdôraznil, že je dôležité zabrániť im v odchode z Nemecka a "ešte dôležitejšie, zabrániť im v návrate, aby tu nemohli útočiť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies