Nemecko chce urýchliť azylové procedúry, odmietnutí migranti budú musieť odísť

NETKY.SK • 18 September 2015, 17:15 • 2 min
Nemecko chce urýchliť azylové procedúry, odmietnutí migranti budú musieť odísť

BERLÍN - Nemecko na budúci týždeň predstaví nové plány na urýchlenie azylových procedúr pre migrantov, ktorí hromadne prekračujú jeho hranice. Kancelárka Angela Merkelová však dnes zdôraznila, že migranti, ktorí nedostanú politický azyl, nebudú môcť v krajine zostať, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Chceme pomôcť tým, ktorí majú právo na ochranu, pričom hovoríme o státisícoch ľudí," uviedol Merkelovej hovorca Steffan Seibert. "Zároveň však jasne hovoríme, že tí, ktorí takýto nárok nemajú, nebudú môcť v Nemecku zostať. Tým však nechcem povedať, že s nimi nebudeme zaobchádzať s úctou, avšak právo na dlhodobý pobyt mať nebudú," dodal Seibert.


Podľa nemeckého ministerstva vnútra s novým balíkom legislatívnych zmien, ktoré by mali pomôcť pri riešení utečeneckej krízy, budú na budúci štvrtok oboznámení aj premiéri 16 spolkových krajín. Vláda v Berlíne očakáva, že tento rok požiada v Nemecku o politický azyl okolo 800.000 ľudí.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona