Nemecko chce pomôcť gréckym podnikateľom 100 mil. eur

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 08:46 • 2 min
Nemecko chce pomôcť gréckym podnikateľom 100 mil. eur

BERLÍN - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble počas svojej návštevy Atén Grécku ponúkne 100 mil. eur na vybudovanie fondu na podporu malých a stredných podnikov. V stredu o tom informoval hospodársky denník Handelsblatt.

slovakia

left justify in out

Nemecká štátna rozvojová banka KfW poskytne pôžičku v tejto výške tzv. Inštitúcii pre rast, pričom tento nový fond by následne mohol peniaze posúvať ďalej firmám. Okrem KfW by cez štrukturálne fondy mala financie do fondu poskytnúť aj Európska únia a pridať sa má aj Európska investičná banka, vďaka čomu by Inštitúcia mohla celkovo získať približne 500 mil. eur, píše sa v článku rešpektovaného denníka. 

Minister Schäuble povedal už v júni, že Berlín by mohol zvážiť vytvorenie bilaterálneho programu na pomoc gréckym drobným podnikateľom tak, ako to urobil so Španielskom, a Grécko o takýto program prejavilo záujem. Podľa zdrojov z finančného prostredia sa ešte o niektorých podmienkach bude rokovať, uzatvára Handelsblatt. Nemecké ministerstvo financií sa k správe oficiálne nevyjadrilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona