Nemecko chce, aby Google dal užívateľom viac kontroly nad údajmi

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:01 • 2 min
Nemecko chce, aby Google dal užívateľom viac kontroly nad údajmi

FRANKFURT - Nemecké úrady v utorok vyzvali spoločnosť Google, aby žiadala užívateľov o povolenie pri tvorbe profilov použitím informácií z viacerých služieb.

slovakia

left justify in out

Zvyšuje sa tak tlak na spoločnosť Google v súvislosti s pravidlami ochrany súkromia. "Spoločnosť Google dostala nariadenie prijať nevyhnutné technické a organizačné opatrenia, aby firma garantovala, že sa užívatelia môžu samostatne rozhodnúť či, a do akej miery, sa využijú ich údaje v rámci profilu,“ povedal Johannes Caspar, šéf úradu pre ochranu údajov v Hamburgu.

 

Ten zároveň uviedol, že spoločnosť Google v predchádzajúcom období odmietla umožniť užívateľom väčšiu kontrolu nad údajmi zo služieb ako Gmail, či z operačného systému Android alebo z internetového vyhľadávača. Spracovávanie údajov o finančnej situácii, sexuálnej orientácii, či o vzťahoch je v Nemecku protiprávne, kým to užívateľ nepovolí. Spoločnosť Google situáciu zatiaľ nekomentovala. V súvislosti s ochranou súkromia a zbieraním údajov čelí Google vyšetrovaniu v šiestich krajinách. Ide o Španielsko, Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Holandsko a Veľkú Britániu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies