Nemecko by mohlo do rozpočtu EÚ platiť viac

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 15:28 • 2 min
Nemecko by mohlo do rozpočtu EÚ platiť viac

BERLÍN - Nemecko by mohlo viac prispievať do rozpočtu Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel naznačil, že jeho krajina by mohla ponúknuť, že bude Európskej únii platiť viac a argumentoval, že investovanie do Európy je "investovaním do našej vlastnej budúcnosti". Nemecký minister zahraničia sa takto vyjadril v článku pre stredajšie vydanie denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nemecko je čistým prispievateľom do rozpočtu 28-člennej EÚ. Sigmar Gabriel však uviedol, že "každé euro, ktoré vkladáme do rozpočtu EÚ, sa k nám vracia niekoľkokrát naspäť, a to priamo alebo nepriamo".

 

Dodal, že príspevky niektorých členov EÚ, napríklad Švédska a Holandska, do rozpočtu bloku sú na obyvateľa vyššie. Gabriel preto predniesol myšlienku signalizujúcu, že Nemecko by mohlo skôr platiť viac, ako "bojovať o redukciu našich platieb". Nepovedal však, o koľko by sa nemecké príspevky mohli zvýšiť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies