Nemecko bude platiť utečencom za to, aby sa vrátili domov

NETKY.SK • 3 December 2017, 12:12 • 2 min
Nemecko bude platiť utečencom za to, aby sa vrátili domov

BERLÍN - Motivovať zamietnutých žiadateľov o azyl sa bude snažiť nemecká vláda. Pre migrantov chystá ďalší finančný bonus za to, keď sa dobrovoľne vrátia do svojej pôvodnej vlasti. Do konca februára budúceho roka budú môcť rodiny aj jednotlivci získať nad rámec súčasnej dávky príspevok na obstaranie bývania alebo vybavenia. Informovali o tom Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Suma sa bude líšiť podľa toho, či pôjde o jednotlivca alebo rodinu. V druhom spomínanom prípade bude pochopiteľne vyššia, bude činiť až 3000 eur.

 

U jednotlivcov pôjde o sumu do 1000 eur. Proti súčasným dávkam ide tak o výrazné navýšenie. Pôvodne totiž nemecká vláda ponúkala migrantom za dobrovoľný návrat do vlasti 1200 eur v prípade osôb starších ako dvanásť rokov, deti dostávajú 600 eur.

 

K týmto sumám ale môžu až do konca februára získať migranti tisíce eur navyše ako bonus, ako bolo uvedené vyššie. Rodina s jedným dieťaťom by tak napríkald vďaka novému bonusu mohla získať až dvojnásobok súčasnej sumy.

 

Súčasný príspevok na návrat do vlasti využilo medzi tohtoročným februárom a októbrom asi 8640 ľudí. Tým už nemecká vláda vyplatila tisíce eur ako odchodné. V Nemecku žije 115 000 osôb, ktorým úrady odmietli udeliť azyl, v období od januára do septembra dostalo príkaz na opustenie Nemecka 35 000 utečencov.

 

Vyhostených bolo v tom istom období 19 520 ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies