Nemecko bojuje s rozmnoženými vranami, ktoré už napádajú ľudí

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 14:44 • 2 min
Nemecko bojuje s rozmnoženými vranami, ktoré už napádajú ľudí

BERLÍN - Vrany napádajú ľudí a vyzobávajú semená z polí v juhozápadnom Nemecku. Tieto vtáky sa tam bezprecedentne a prudko rozmnožili, napísala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V meste Koblenz so 110.000 obyvateľmi zaznamenali za posledných niekoľko týždňov 20 útokov na ľudí. Informoval o tom mestský predstaviteľ, ktorý udeľuje povolenia na lov.

 

Poľovníci musia čakať do augusta, až vtedy môžu začať vtáky strieľať. Nemecko má loveckú sezónu na vrany od neskorého leta do februára.

 

Predstaviteľ udeľujúci povolenia v ďalšom meste Neustadt an der Weinstrasse povedal, že vrany vyzobávajú zrná kukurice, keď klíčia, a požierajú tiež jahody a hrach.

 

V jednej oblasti okolo Neustadtu kŕdeľ vrán úplne kukuricu vyzobal. Farmári preto teraz používajú na odplašenie vtákov zvukové zariadenia, ktoré vysielajú hlasné rany, ale vrany "sa hneď vracajú".

 

Strieľanie podľa očakávania nevyrieši problém. Vrany sa totiž rýchlo rozmnožujú, ako dokazujú ich prudko narastajúce počty.

 

"Je to problém celého juhozápadu (Nemecka)," uviedol predstaviteľa Neustadtu. "Zdá sa, že tunajšie podmienky života sú ideálne pre tento druh."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies