Nemecko - Anglicko 4:1 v osemfinále s nemeckou selankou,

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 10:24 • 2 min
Nemecko - Anglicko 4:1 v osemfinále s nemeckou selankou,

Nemecko - Anglicko 4 1 v osemfinále s nemeckou selankou, - Futbal V treťom osemfinále futbalových MS v JAR Nemecko rozdrvilo Anglicko 4 1 a vo štvrťfinále sa stretne budúcu sobotu s víťazom večerného duelu Argentína - Mexiko. Nemci narušili všetky prognóz

slovakia

left justify in out

V treťom osemfinále futbalových MS v JAR Nemecko rozdrvilo Anglicko 4:1 a vo štvrťfinále sa stretne budúcu sobotu s víťazom večerného duelu Argentína - Mexiko. Nemci narušili všetky prognózy o vyrovnanom zápase, predchádzajúce štyri sa na MS vždy skončili až po predĺžení, no v piatom svojho súpera úplne prestrieľali. Na vývine zápasu sa podpísala situácia v 38. min, keď uruguajský rozhodca Larrionda neuznal po strele do brvna a dopade za bránkovú čiaru v 38. min jasný gól anglického stredopoliara Lamparda.  
      Osemfinále:
      Nemecko - Anglicko 4:1 (2:1)
      Góly: 20. Klose, 32. Podolski, 67. a 70. Müller - 37. Upson. Rozhodovali Jorge Larrionda (Urug.). ŽK: Friedrich - Johnson, 40.000 divákov.
      Zostavy a striedania:
      Nemecko: Neuer – Lahm, Friedrich, Mertesacker, Boateng – T. Müller (72. Trochowski), Khedira, Schweinsteiger, Podolski, Mesut, Őzil (83. Kiessling) - Klose (72. Gomez)
      Anglicko: James – Johnson (87. Wright-Philipps), Upson, Terry, A. Cole – Milner (64. J. Cole), Lampard, Barry, Gerrard – Defoe (71. Heskey), Rooney
      Štadión Free State s kapacitou 40.000 miest praskal vo švíkoch, keď už štyri hodiny pred úvodným výkopom otvoril divákom svoje bránky. Prvý polčas dvoch gigantov naplnil všetky očakávania a najmä Nemci po opatrnejšom začiatku drvili svojho odvekého rivala. Už v 20. min Klose potvrdil svoj nos na góly, predral sa cez Upsona a otvoril skóre. Veľkú zásluhu na góle mal brankár Nener s dlhým výkopom až pred šestnástku súpera. V 32. min už bolo 2:0, keď Podolski po akcii Khediru s Klosem zužitkoval presne načasovanú nahrávku Müllera. Angličania v tej chvíli boli 'na uterák', no zázračne precitli a gól Upsona v 37. min hlavou po Gerardovom presnom centri ich úplne prebral. Vrcholný polčasový okamih však nespôsobili paradoxne góly, ale brvno Lamparda v 38. min, po ktorom sa lopta jasne odrazila za bránkovú čiaru, no gól uruguajský hlavný rozhodca neuznal. Situácia vyvolala spomienky na Wembley'66 a polemickú situáciu s brvnom a gólom Geoffa Hursta vo finále proti Nemcom, ktorý bol jazýčkom na váhe Angličanov pri ich víťazstve v predĺžení 4:2. V prvom polčase sa diváci na štadióne Free State určite nenudili. Od úvodného hvizdu ich v napätí držali viaceré akcie. V 5. min Őzil sa presadil cez brániaceho Colea a James loptu s námahou vyrazil. Medzi tri žrde Angličania trafili až v 24. min neškodnou strelou zdiaľky z kopačky Barryho. Po 20 minútach hry sa naplno rozžiarila hviezda Kloseho, okrem gólu trafil v 31. min po typickej rýchlej akcii Khediru a Müllera iba nohy Jamesa, nasledoval tesný ofsajd Defoea a jeho hlavička do brvna a gól Podolského s Kloseho asistenciou. V bránke Nemcov čaroval Neuner reflexívne rukou pri tutovke Lamparda. V 37. min Klose po rohu a zmätkoch v anglickej obrane takmer vsietil, nebyť záchrannej brzdy Gerrarda.             Po zmene strán Lampard z trestného kopu trafil v 52. min brvno, na druhej strane veľa nechýbalo, aby sa gólovo v 60. min presadil Müller strelou tesne vedľa. O dve minúty neskôr mohol vyrovnať Milner, keď v poslednej chvíli mu stečoval loptu Boetang. Až v 67. min sa rozvlnila sieť, Angličania pod vplyvom veľkej túžby streliť gól sa zabudli pred bránkou súpera a z rýchleho protiútoku po nahrávke Schweinsteigera strelou k ľavej žrdi v 67. min Müller skóroval. Z podobnej situácie a drvivého protiútoku Müller po naservírovanej lopte od Őzila pridal štvrtý gól Nemcov a nad Angličanmi sa definitívne začalo zmrákať. Na výraznejší odpor sa už nezmohli, zápas sa v podstate len dohrával s oslavnými nemeckými chorálmi.
      Hlasy po zápase
      Thomas Müller: Kráčame za svojím veľkým cieľom a v súboji s Anglickom sme sa naň jasne nasmerovali. Túžime po titule, moje dva góly v sieti Angličanov ma veľmi potešili. Pri prvom góle som mal aj šťastie, ale to patrí k futbalu, rozhodol som sa správne, kam usmerniť strelu."
      Bastian Schweinsteiger: "Presadili sme sa našou perfektnou taktikou a na nej sme sa podpísali my všetci, bez slabého miesta. Vyťažili sme najmä zo stredovej hry, kde sme mali zjavne navrch, väčšinu lôpt sme získavali, popri tom sme však aj perfektne bránili a vytvárali si z protiútokov sľubné šance. Zdvihlo sa nám sebavedomie, pravdepodobne budeme vo štvrťfinále čeliť Argentíne, no ak bude inak, ani Mexičania nemajú zlý tím."
      Legendárny Franz Beckenbauer: "Boli sme jednoducho lepší, vo všetkých činnostiach. To, čo hrali všetci naši hráči, bolo impozantné."
      Mesut Özil: "Hrali sme ako tím, a to bola naša najväčšia zbraň. Od prvej minúty sme roztáčali tempo hry a ak od toho neupustíme, môžeme dosiahnuť na čokoľvek. Naša hra bola na špičkovej úrovni, bez ohľadu na silu súpera. Naším snom je titul a z toho vyplýva, že zdolať musíme každého."
      Miroslav Klose: "Proti Ghane sme hrali to, čo sme potrebovali, teraz to bolo úplne niečo iné. Od úvodnej minúty sme sa naštartovali a víťazstvo sme si nepochybne zaslúžili, náš tím zahral vynikajúco. Pripravujeme sa od zápasu k zápasu, len pripomínam, že naším zákaldným cieľom bol postup do finále."
      Tréner Angličanov Fabio Capello: "Nevyhli sme sa chybám, o najväčšiu sa však postaral hlavný rozhodca pri našom neuznanom góle. Treba pochváliť súpera, hral naozaj dobre. O výsledku rozhodli drobnosti, do stavu 1:2 to bolo z našej strany celkom dobré, tretí inkasovnaý gól nás zaskočil."
      Tréner Nemcov Joachim Löw: "Náš mladý tím dosiahol veľký úspech a bolo naozaj potešením sledovať jeho hru. Mali sme odvahu, potrebnú dávku sebavedomia. Vedeli sme, že Angličania otvoria hru pri nepriaznivom vývine skóre a že sa nám otvorí cesta k protiútokom, pri ktorých je Thomas Müller nenapodobiteľným majstrom. Boli sme oveľa viac dôraznejší ako proti Ghane, a to bol kľúč k víťazstvu."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies