Nemecko a Taliansko zatvorili kvôli bezpečnosti svoje veľvyslanectvá v Jemene

NETKY.SK • 13 Február 2015, 14:14 • 2 min
Nemecko a Taliansko zatvorili kvôli bezpečnosti svoje veľvyslanectvá v Jemene

BERLÍN/MILÁNO - Nemecko a Taliansko sa rozhodli dočasne zatvoriť svoje veľvyslanectvá v Jemene kvôli obavám o bezpečnosť po tom, ako členovia povstaleckej skupiny húsíov ovládli metropolu tejto krajiny na Arabskom polostrove.

slovakia

left justify in out

Oznámili to dnes rezorty diplomacií Nemecka a Talianska.
     

Podľa informácií agentúry Reuters opustil personál nemeckej diplomatickej misie v Jemene z dôvodu tamojšej nestabilnej situácie mesto Saná už dnes predpoludním.
     

Talianske ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo dnes vyhlásenie, podľa ktorého sa veľvyslanec a personál úradu vracajú späť do Talianska, informovala agentúra AP.

     

Svoje diplomatické misie v Jemene uzavreli tento týždeň z bezpečnostných dôvodov aj Británia, Francúzsko a Spojené štáty. 
     

Jemenský prezident Mansúr Hadí v januári odstúpil z funkcie po tom, čo povstalci zo šiitskej skupiny húsíov, podporovanej Iránom, obsadili hlavné mesto Saná vrátane prezidentského paláca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies