Nemecko a Taliansko sprísnili kontroly na hraniciach s Francúzskom

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 12:11 • 2 min
Nemecko a Taliansko sprísnili kontroly na hraniciach s Francúzskom

BERLÍN - Nemecko a Taliansko sprísnili dnes kontroly na svojich hraniciach s Francúzskom v reakcii na štvrtkový útok v juhofrancúzskom meste Nice, ktorý si vyžiadal najmenej 84 mŕtvych a desiatky zranených.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pohraničné kontroly boli posilnené na nemeckých letiskách, ako aj na cestných a železničných priechodoch, oznámila agentúra Reuters.

 

"V koordinácii s francúzskymi bezpečnostnými orgánmi spolková polícia sprísnila kontroly v cezhraničnej doprave do Francúzska," uvádza sa vo vyhlásení nemeckej polície.

 

K rovnakému kroku pristúpilo aj Taliansko, ktoré posilnilo kontroly na troch hraničných priechodoch s Francúzskom a na železničnej stanici Ventimiglia, ležiacej len asi 40 kilometrov od Nice.


"Naše bezpečnostné sily pracujú na plné obrátky," napísal na Twitteri taliansky minister vnútra Angelino Alfano, ktoré citovala agentúra DPA.


Minister po útoku v Nice zvolal zasadnutie talianskeho protiteroristického výboru, ktorý má prerokovať prípadné ďalšie opatrenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies