Nemecko a Rusko presadzujú uplatnenie minskej mierovej dohody na Ukrajine

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 17:56 • 2 min
Nemecko a Rusko presadzujú uplatnenie minskej mierovej dohody na Ukrajine

ULANBÁTAR - Nemecká kancelárka Angela Merkelová a ruský premiér Dmitrij Medvedev sú odhodlaní uviesť rýchlo do praxe podmienky minskej mierovej dohody o východnej Ukrajine, povedala dnes Merkelová po rokovaní s Medvedevom, ktoré viedli popri summite Ázia-Európa (ASEM) v mongolskom Ulanbátare.

slovakia

left justify in out

Kancelárka skôr v priebehu týždňa hovorila telefonicky aj s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, témou ich rozhovoru boli okrem iného nedávne rozhodnutia NATO posilniť vojenskú prítomnosť aliancie na jej východnom okraji, informovala tlačová agentúra DPA.


Vzťahy medzi Ruskom a Západom výrazne ochladli po ruskej anexii Krymu v roku 2014. Minská mierová dohoda o východnej Ukrajine, dosiahnutá vo februári 2015, nezastavila boje medzi proruskými separatistami a vládnymi silami.


Summit ASEM 2016 pokračuje do soboty v Ulanbátare. Na neformálnych rokovaniach sa na ňom stretli prevažne členské krajiny Európskej únie, Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN), Číny, Japonska a Južnej Kórey.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies